Tervetuloa

Kojonkulmalle!

Korkeusvuori (näköalatorni ja laavu)

Korkeusvuoren luontopolkureitistöltä löytyy näköalatorni, josta voit katsella maisemia yli puiden latvojen. Parkkipaikan läheisyydestä löytyy Kettukallion laavu, jossa voit jopa yöpyä. Luontopolulle löydät seuraamalla opasteita Kojonkulman kylältä. Kuninkaistentie, 32250 Kojonkulma

Kojonkulman venelaituri

Kyläläisten ja mökkiläisten vapaassa käytössä sillan pielessä Kojonkulman kylätaajaman keskustassa punatiilistä rakennettua vanhaa Osuuspankkia vastapäätä. Voit lainata venettä, kanootteja ja pelastusliivejä.

Kojonkulman metsästysmaja

Metsästysmaja on vuokrattavissa jahtikauden ulkopuolisena aikana. Majassa on oleskelutilat noin 50 henkilölle.

Kojontupa

Perinteinen seuraintalomiljöö esiintymislavoineen reilulle sadalle juhlijalle. Juhlakäytössä erinomainen selkeä ja yksinkertainen tila, joka muuntuu moneen juhlaan.Pihapiiristä löytyy myös kesän ajan toimiva huussikirjasto. Pihapiirissä myös mattojen pesupaikka, tenniskenttä ja moukarihäkki.

Kojonkulman koulu ja liikuntahalli Ahjo

Kojonkulman koulun pihalta löytyy yhdistysten toteuttama lasten leikkipuisto. Hienon yhteistyön tuloksena Kojonkulman koulun yhteyteen rakennettu monitoimitila/liikuntahalli on kyläläisten aktiivisessa käytössä ympäri vuoden. Ahjossa liikkuvat monet liikuntaryhmät, kuten sähly, zumba, pilates, lentopallo.

Kojonjoen kosket

Kojonjoen monet kosket on hienoja nähtävyyksiä ja erinomaisia kalastuspaikkoja. Linkit vievät silloille, joilta näet kosket tai voit uskaltautua tutkimaan koskien luontoa.

Kojonkulma

Kojonkulma on noin viidensadan asukkaan vireä kylä, jonka maisemaan kuuluu olennaisena osana kylän halki virtaava Kojonjoki. Joki koskineen tarjoaa mahdollisuuden kesäiselle seikkailulle sekä puitteet vesiurheiluun mm. kalastamiseen, melontaan, veneilyyn ja uimiseen. Kojonkulman satamasta löytyy vene ja kanootteja kaikkien yhteiseen käyttöön.

Luontoelämyksiä voi kokea myös Korkeusvuoren luontoreitillä ja näkötornissa sekä läheisellä laavulla. Metsästysseuran kota on kyläläisten käytettävissä ja metsästysmajaa voi vuokrata pienempiin juhliin.

 

Katso video

Luontoa ja oppimista

Luontoarvoilla on tärkeä rooli myös kyläkoulumme arjessa. 

Kojonkulman koulu on hyväkuntoinen, idyllinen hirsikoulu, jonka pihapiirissä oleva monitoimitila Ahjo, kyläläisten talkoilla pystyttämä sekä talvisin luistelukaukalo muodostavat toimivan ympäristön oppimiselle sekä koko kylän liikunta- ja harrastustoiminnalle. 

Kyläkoulussa on kolme opettajaa ja luokat esikoulusta kuudenteen. Ryhmis toimii samoissa tiloissa.

Harrastuksia ja kohtaamispaikkoja

Seuraintalo Kojontupa on monien kylätapahtumien keskuspaikka. Siellä sijaitsee myös kylän pieni erikoisuus Huussikirjasto, mikä toimii tuo tullessas, vie mennessäs -periatteella. Elokuinen Elotori on muodostunut perinteeksi, joka kerää kävijöitä kauempaakin, toimien samalla nykyisten ja entisten kyläläisten kohtaamispaikkana. State of punk on musiikkitapahtuma tee se itse -meinin- gillä punkin henkeen. 

Kojonkulmalta löytyy laadukkaat puitteet ratsastuksen harrastamiseen. Punkin talli on SRL:n laatutalli, jossa on mm. lämmin maneesi, valaistu kenttä sekä mahdollisuudet maastoratsastukseen. Monipuolisesta kurssitarjonnasta löytyy vaihtoehtoja kaiken ikäisille harrastajille. 

Lisää tietoa Kojonkulmasta osoitteesta kojonkulma.fi.

Kylä kuvina

Kuvista kiitos Jenni Passilalle, Lauri Siljanderille, Elina Riihimäelle ja muille Kojonkulmaa ikuistaneille!