YHDISTYS

sivujen takana on nimeltään Loimaan kylät ry, ja se perustettiin syyskuussa 2019.

Loimaan kylät ry on kyläaktiivien muodostama yhdistys, joka pistettiin pystyyn erilaisten kylien eteen tehtävien projektien takia ja niihin tarvittavan rahoituksen hakemiseksi. Eräs projekteista oli kylien markkinointivideo, joka tehtiin täysin vapaaehtoisvoimin ja jossa käytettiin lahjoitettuja kuvia ja osaamista ympäri Loimaan kylien. Myös kylien osasto vuoden 2023 toteutuu kylät ry:n pääasiallisella vetovastuulla.

Ylipäätään yhdistyksen tarkoitus on aktiivisesti etsiä rahoituksia ja hankkia hyödykkeitä ja löytää, rakentaa ja ylläpitää yhteistyökuvioita kaikkien kylien hyödyksi. Ideoita kuunnellaan!

Tiimi

Keväällä 2023 Loimaan kylät ry:n hallituksessa on jäseniä Niinijoelta, Kojonkulmalta, Mellilästä ja Kauhanojalta. Hallituksen koko määriteltiin sääntöihin niin joustavaksi, että sinne mahtuu edustaja todennäköisesti kaikista halukkaista kylistä. Jäseneksi saa liittyä kuka vain, jolle kylät ja kylien elämäntapa ovat vaivan arvoisia.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Taru Mäkelä Niinijoelta, ja muita hallituspaikkoja pitävät Riikka Onnela, Helinä Sosi, Anna Mäki-Punto, Anu Jumppanen ja Merja Mäkelä.

Meitin meiliosoite on loimaankylat@gmail.com. Puheenjohtaja vastailee meileihin minkä kerkiää.

Akuutein asia, johon yhdistys nyt on muutaman käytännön projektin ohella keskittynyt, ovat tietenkin kyläkoulumme. Koulujemme ympärille kun käytännössä keskittyvät kaikki kylien toimintamahdollisuudet.

Pienten koulujen etuja ovat joustavuus, henkilökohtaisuus, mahdollisuus tuntea oppilaat, kohdata oppilaat, rakentaa opetuskokonaisuuksia jossa jokainen pääsee osallistumaan ja tekemään. Opetus on varmasti hyvää missä tahansa yksikössä silloin, kun opettaja on motivoitunut, sitoutunut ja ylpeä tekemästään työstä. Tämä ylpeys ja motivoituneisuus riippuu monen muun asian ohella myös siitä, että eri yksiköt koettaisiin yhtä tärkeinä, ja että niiden välille ei syntyisi kilpailu- tai kateusasetelmia.

Loimaan kylät ry:n mielestä Loimaan vahvuus löytyisi laajan alueen mahdollisuuksista, ei keskittämisestä. Kylissä toimii monia yrityksiä ja niissä on kasvanut suuria työllistäjiä. Kyliin investoitu pääoma kasvaa korkoa vain, jos kyliä ei jätetä pärjäämään täysin omillaan.

Loimaalla on mahdollisuus olla kaupunki, joka välittää ja puhuttelee tavallista ihmistä. Me Loimaan kylät ry:ssä sitoudumme tähän päämäärään myös.

Tervetuloa mukaan etsimään yhteisiä mahdollisuuksia 😊