Nokiankaivontien leikkipuisto

täysinvarusteltu uusi leikkipuisto lähellä uutta asuinaluetta. Vaijeriliukua myöten nappikohde kylässä pistäytyvälle lapsiperheelle.

Virttaanraitti

Virttaanraitti lähikujineen (Keihäskoskentie, Oikotie, Kirkkokaari) tarjoaa idyllisen ja historiallisesti monikerroksisen reitin kiireettömälle sunnuntaikävelijälle.

Kyläkauppa eli Virttaan S-kauppa
eli Jaskan kauppa

kiireetöntä, loistavaa palvelua perinteisen kyläkaupan tunnelmassa. Jokaisen Virttaan-kävijän piipahduspaikka. Loistava tekosyy ostaa jäätelöt.

Virttaan koulu

kylän tapahtumien ja harrastusten keskus ja lasten kokoontumispaikka koulutuntien jälkeenkin. Leikkipihalta löytyy monenikäsitä välinettä, joita kyläyhdistys täydensi vuonna 2015.

Virttaan kirkko

on rakennettu vuonna 1845. Kuitenkin jo vuonna 1740 Virttaalla tiedetään olleen saarnahuone. Rakennustyön kyläläiset tekivät pääasiassa talkootyönä. Kaunis, pieni puukirkko vahtii tuttuna ja turvallisena raitin kulkijoita.

Virttaan Monttu ja laavu

kyläläisten ylpeys palvelee jääsesongin ulkopuolella kylän ulkokokoustilana ja muuten vaan -hengailupaikkana. Makkarat paistuvat nuotiolla samalla kun nuorempi polvi tutkii ympäristön metsäreittejä.

Myllylähde

Pohjavesialueemme hehkuva helmi on lähdeluonnon neljän kilometrin reitti. Harjualueen tavanomaisesta kuivasta kangasmaastosta poiketen Myllylähteen seutu on lehtomaista ja rehevää.

Harjureitti

Koko päivän saa kulutettua Harjureitistöllä vaeltelemalla. Pikku-Lapin uskomattomat näköalat ja päättymättömät kangasmetsät vetävät hiljaiseksi. Lyhyempää reittiä tarjolla vaikkapa Erä-Veikkojen majan lähtöpisteeltä.

Kankaanjärvi

jääkauden muokkaama pehmeähiekkainen suppa, jonka rannat ovat erittäin herkät eroosiolle. Erittäin harvinainen nähtävyys. Keidas keskellä kuumaa kangasta.

Moottorirata, Golf ja mökkikylä

Nyt kun olet jo täällä, voit yhtä hyvin piipahtaa viheriöllä tai moottorin jylinässä. Tai mikset jäisi yöksi Mökkikylään ja jatkaisi aamulla vaikka aamunkasteiselle harjulle hengittämään maailman huolet pois.

Virttaa -ihmeen kylä

”Oon tässä seurannut tuota virttaalaisten touhua ja tullut siihen tulokseen, että ovat kuin erään Gallialaisen kylän asukkaat sarjakuvassa. Vastustetaan kaikkea mahdollista muutosta ja pyritään pitämään elämä 1900-lukulaisena. Pitäis varmaan järjestää yleisöäänestys ja palkita kovin vastustaja vaikka Asterix-palkinnolla.

-tuntematon kopittelija nimimerkillä Migrenix, LL 13.2.2020

Katso video

Virttaa, Loimaan erämaapääkaupunki

Harjureitin vaellukset, kyläläisten itsejäädyttämä talviurheilukeskus Monttu, jossa jäät ekana ja vikana, vuoden metsästysseura, moottoriurheilukeskus, Suomen pisin golfrata, jääkauden peruja oleva luonnonmuodostuma Kankaanjärvi, kirkas pohjavesi, kuuma hiekkaharju kangasmetsineen ja historia, joka ulottuu vuosisatoja taaksepäin. Elävä kylä kantatie 41:n varrella, jonka ylpeydenaiheita ovat oma kirkko, oma koulu, ja erittäin omapäinen luonne. 

Virttaa tunnetaan laajimmin Alastaron moottoriradasta, joka sijaitsee Virttaan kylän alueella. Moottoriradalla järjestetään useita EM-tason kilpailuja. Moottoriradan ympärille on syntynyt myös majoitus- ja ravintolatoimintaa.

Virttaa on hiekkamaan ja kangasmetsien aluetta. Virttaankankaan pohjavesialue tunnetaan sattuneesta syystä läpi Varsinais-Suomen.

Kuvagalleria

Tervetuloa Virttaalle!

Ilmakuvat otti Vesa Viitala.

Lisätietoja

Virttaata koskeviin kysymyksiin vastailee mielellään Virttaan kyläyhdistyksen pj Mira Heikkilä, 040 5423285 tai virttaankylayhdistys (at) gmail.com.